In bovenstaande foto’s wordt één van de grote voordelen van led verlichting perfect in beeld gebracht. Links zie je de oude situatie met TL verlichting, en rechts de nieuwe situatie met Cree led highbay armaturen. Op de foto’s links wordt de gehele ruimte, de muren en zelfs het dak door de TL armaturen verlicht. De foto’s rechts daarentegen laten een veel rustiger beeld zien. De led armaturen met speciale lenstechniek brengen het licht enkel daar waar de gebruiker deze nodig heeft; op het werkvlak en op de machines. Zo wordt efficiënter verlicht, en treedt minder verspilling en verblinding op. Doordat ook in de verticale richting de led armaturen beter licht geven, worden details aan de machines beter zichtbaar, en kunnen monteurs hier prettiger werken.

Studie naar toepasbaarheid led highbay armaturen in machineruimtes

Veolia heeft voor haar energiegebouw op het C-Mill terrein in Heerlen een studie uitgevoerd naar de toepasbaarheid van led verlichting in machineruimtes. Deze studie betrof de economische en effectieve haalbaarheid van het vervangen van de aanwezige TL verlichting door led high-bay armaturen. Er werd beoordeeld op o.a. toepasbaarheid, benodigde investering en terugverdientijd, maar niet in de laatste plaats is er ook rekening gehouden met de doelstellingen van Veolia betreffende duurzaamheid en ISO14001. Na het beoordelen van verschillende lichtplannen is besloten 27 oude dubbellamps TL armaturen te vervangen voor slechts een 6-tal 60led Cree 304 Series highbay armaturen.

Welk armatuur voldoet aan mijn eisen?

Vraag het een van onze lichtadviseurs.
Bel vrijblijvend: 0499 - 365 409

Accountmanager Sander Groskamp van Veolia over deze installatie:

“Wanneer er niemand in het gebouw aanwezig is (avond, nacht, weekend), brandt alleen waakverlichting. In de nieuwe situatie is gekozen voor 1 led armatuur op minimale capaciteit. Dit armatuur is voorzien van een aanwezigheidsdetector, en schakelt zichzelf terug naar 52 W indien er geen beweging wordt gedetecteerd. In het minst gunstige geval komt dit volgens onze berekeningen neer op een jaarlijkse besparing van ongeveer 3.800 kWh. Dit is een besparing van meer dan 91% ten opzichte van de oude situatie.

Wanneer het gebouw door de operator bemand wordt tijdens de normale werkuren, branden er in de nieuwe situatie 6 stuks 60 led armaturen. In het minst gunstige geval komt dit volgens onze berekeningen neer op een jaarlijkse besparing van ongeveer 2.300 kWh. Dit is een besparing van meer dan 75% ten opzichte van de oude situatie.

Door toepassing van deze led verlichting wordt door ons een emissiereductie van ruim 2900 kg CO2 per jaar gerealiseerd”.

Advies op maat

Op weekdagen van 08.30 tot 17.00 bereikbaar.

Meer weten over dit project?

Welk type is een geschikt armatuur voor mij? Neem contact op voor gratis advies op maat voor het vinden van de juiste verlichting!

Bel mij terug..

Laat ons je vrijblijvend terug bellen.


  10 JAAR GARANTIE

  Standaard 10 jaar fabrieksgarantie op de meeste armaturen

  GRATIS PROEFARMATUUR

  Test geheel vrijblijvend een led armatuur

  KORTE LEVERTIJDEN

  Op klantspecifiek geassembleerde armaturen

  25 JAAR ERVARING

  Als leverancier van professionele verlichtingsarmaturen

  PERSOONLIJK LICHTADVIES

  Onderbouwd met lichtcalculaties

  KWALITEIT GARANTIE

  Enkel armaturen van Europese top fabrikanten