Business Art Service (Watertoren Raamsdonkveer)

Voor Business Art Service leverde Avalite 60led schijnwerpers. Business Art Service in Raamsdonkveer is de grootste kunstuitleen van Nederland. Zoals de kunstwerken van Business Art Service de uitstraling versterken van bedrijven en instellingen, zo zochten zij zelf naar een moderne, en tegelijkertijd energiezuinige lichtinstallatie die de uitstraling van hun monumentale watertoren zou versterken.

De gevels van deze zeshoekige toren worden vanaf het dak van de benedenverdieping verlicht met een 6-tal Cree 304 Series 60led schijnwerpers. Deze 60led schijnwerpers hebben een opgenomen vermogen van slechts 135W; een behoorlijke besparing ten opzichte van de 2000W en 400W HPI-T schijnwerpers waarmee de toren voorheen werd uitgelicht.

Bovendien zijn de led schijnwerpers uitgevoerd met smalle 15º NanoOptieken waarmee heel nauwkeurig het sillouet van de toren wordt aangelicht, maar in tegenstelling tot de oude verlichting, er nauwelijks lichtvervuiling naar de omgeving optreed. Op deze manier wordt veel efficiënter met het beschikbare licht omgegaan. Er is dus minder licht nodig, om toch beter te verlichten.

Business Art Service koos voor schijnwerpers uitgevoerd met koel witte 5700°K leds. De witte gevels komen zo optimaal tot hun recht, en kleuren worden natuurgetrouw weergegeven.

Voor meer informatie over onze oplossingen kunt u contact opnemen of een vrijblijvend lichtplan aanvragen.

Gerelateerde producten