In totaal werden er ruim 200 stuks Cree 304 Series 60LED geïnstalleerd in de fabriekshal van Hexacomb te Ermelo. Ten opzichte van de oude 250W HPL lampen leverde dit nominaal reeds 45% energie besparing op. Daarnaast zijn alle Cree LED armaturen individueel uitgerust met een bewegingssensor. Hiermee dimmen de armaturen automatisch naar een lager niveau indien er geen beweging wordt waargenomen onder het armatuur. Op deze wijze worden enkel die zones op maximaal vermogen verlicht waar ook daadwerkelijk behoefte is aan licht. In de zones waar op een bepaald moment niet gewerkt wordt, kan zo extra energie bespaard worden.

De Hexacomb fabriek heeft bovendien veel natuurlijke lichtinval door lichtstraten in het dak. Doordat LED verlichting makkelijk aan- en uit te schakelen is, en vanaf de eerste seconde zijn volledige lichtopbrengst geeft, worden de armaturen op zonnige momenten zelfs volledig uitgeschakeld. Met deze 2 extra besparingsfactoren is de verwachting dat er in totaal tot wel 70% energie bespaard kan worden t.o.v. de oude statische HPL installatie.

Wij zijn erg tevreden over de lichtopbrengst, de kleur van het licht en de kleurherkenning van onze producten. Kleur en kleurherkenning zijn beter dan met onze oude 250 W HPL verlichting, en de lichtopbrengst is veel hoger dan voorheen. Het automatisch teruggaan in lichtsterkte als er niet gewerkt wordt in een bepaald deel van het bedrijf, en het weer naar meer lichtopbrengst gaan van de verlichting als je dat deel inloopt, wordt als zeer natuurlijk ervaren.

René M. Kamminga – Manager Technical Department Hexacomb

Advies op maat

Op weekdagen van 08.30 tot 17.00 bereikbaar.

Meer weten over dit project?

Welk type is een geschikt armatuur voor mij? Neem contact op voor gratis advies op maat voor het vinden van de juiste verlichting!

Bel mij terug..

Laat ons je vrijblijvend terug bellen.


  10 JAAR GARANTIE

  Standaard 10 jaar fabrieksgarantie op de meeste armaturen

  GRATIS PROEFARMATUUR

  Test geheel vrijblijvend een led armatuur

  KORTE LEVERTIJDEN

  Op klantspecifiek geassembleerde armaturen

  25 JAAR ERVARING

  Als leverancier van professionele verlichtingsarmaturen

  PERSOONLIJK LICHTADVIES

  Onderbouwd met lichtcalculaties

  KWALITEIT GARANTIE

  Enkel armaturen van Europese top fabrikanten