Hexacomb Ermelo

In totaal werden er ruim 200 stuks Cree 304 Series 60LED geïnstalleerd in de fabriekshal van Hexacomb te Ermelo. Ten opzichte van de oude 250W HPL lampen leverde dit nominaal reeds 45% energie besparing op. Daarnaast zijn alle Cree LED armaturen individueel uitgerust met een bewegingssensor. Hiermee dimmen de armaturen automatisch naar een lager niveau indien er geen beweging wordt waargenomen onder het armatuur. Op deze wijze worden enkel die zones op maximaal vermogen verlicht waar ook daadwerkelijk behoefte is aan licht. In de zones waar op een bepaald moment niet gewerkt wordt, kan zo extra energie bespaard worden.

De Hexacomb fabriek heeft bovendien veel natuurlijke lichtinval door lichtstraten in het dak. Doordat LED verlichting makkelijk aan- en uit te schakelen is, en vanaf de eerste seconde zijn volledige lichtopbrengst geeft, worden de armaturen op zonnige momenten zelfs volledig uitgeschakeld. Met deze 2 extra besparingsfactoren is de verwachting dat er in totaal tot wel 70% energie bespaard kan worden t.o.v. de oude statische HPL installatie.

Omschrijving

Kartonfabriek Hexacomb in Ermelo duurzaam verlicht met Cree led high bay armaturen

De klant aan het woord

Wij zijn erg tevreden over de lichtopbrengst, de kleur van het licht en de kleurherkenning van onze producten. Kleur en kleurherkenning zijn beter dan met onze oude 250 W HPL verlichting, en de lichtopbrengst is veel hoger dan voorheen. Het automatisch teruggaan in lichtsterkte als er niet gewerkt wordt in een bepaald deel van het bedrijf, en het weer naar meer lichtopbrengst gaan van de verlichting als je dat deel inloopt, wordt als zeer natuurlijk ervaren.

René M. Kamminga – Manager Technical Department Hexacomb

Gerelateerde producten