GEMS International Vorden

Avalite leverde een nieuw led verlichtingsplan voor GEMS International. GEMS International Holding uit Vorden, Gelderland, is een internationaal opererende onderneming die actief is in de metaalsector. Tankbouw, apparatenbouw en staalbouw zijn de terreinen waarop Gems als geen ander thuis is. Op de productielocatie in Vorden worden in een 10.000 m² grote fabriek koolstofstalen en roestvaststalen producten vervaardigd met een maximale lengte van 35 meter en een diameter van 6 meter. GEMS staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid, maar de verouderde 400W HPI highbay lichtinstallaties in de 3 productiehallen sloten niet meer aan bij deze kernwaarden.

Verlichtingsplan

Het uitgangspunt bij het nieuwe led verlichtingsplan was om zoveel mogelijk gebruik te maken van de bestaande armatuurposities. Hierdoor werden installatiewerkzaamheden tot een minimum beperkt. Op enkele cruciale punten ontbrak echter bestaande verlichting, en dit diende met nieuwe led armaturen te worden aangevuld om een goede gelijkmatigheid te garanderen.

In hal 1 en 2 werden de oude highbays verwijderd, en vervangen voor in totaal 105 stuks Cree 304 Series 60led armaturen met een opgenomen vermogen van slechts 135W per armatuur.  Zo werd een gemiddelde energiebesparing van ruim 65% gerealiseerd.

Hal 3 had een wat hogere montagehoogte, en bovendien minder bestaande lichtpunten, waardoor hier voor een zwaarder type armatuur wed gekozen: de Cree Ledway Multi 120led. Dit armatuur met een opgenomen vermogen van 265W realiseert een energiebesparing van ruim 30%.

Vervolgens zijn alle armaturen uitgerust met een geïntegreerde bewegingsensor.  Het armatuur brandt zodoende standaard in een lage dimstand, en gaat alleen naar het volledige vermogen indien de sensor beweging registreert. Dit kan tot wel 50% extra energie besparen.

Voor meer informatie over onze oplossingen kunt u contact opnemen of een vrijblijvend lichtplan aanvragen.

Advies op maat

Op weekdagen van 08.30 tot 17.00 bereikbaar.

Meer weten over dit project?

Welk type is een geschikt armatuur voor mij? Neem contact op voor gratis advies op maat voor het vinden van de juiste verlichting!

Bel mij terug..

Laat ons je vrijblijvend terug bellen.


  10 JAAR GARANTIE

  Standaard 10 jaar fabrieksgarantie op de meeste armaturen

  GRATIS PROEFARMATUUR

  Test geheel vrijblijvend een led armatuur

  KORTE LEVERTIJDEN

  Op klantspecifiek geassembleerde armaturen

  25 JAAR ERVARING

  Als leverancier van professionele verlichtingsarmaturen

  PERSOONLIJK LICHTADVIES

  Onderbouwd met lichtcalculaties

  KWALITEIT GARANTIE

  Enkel armaturen van Europese top fabrikanten