Avalite levert professionele lichtoplossingen voor de kritische gebruiker. 

Wie zijn wij?

Een echt familiebedrijf, waarin kwaliteit voorop staat. Dat is Avalite. We zijn opgericht in 1989 en hebben dus al ruim 30 jaar ervaring als leverancier van professionele verlichtingsarmaturen. Onze klanten zijn mensen met een visie, mensen die kritisch zijn naar zichzelf en naar ons toe, zodat het resultaat altijd optimaal is. Onze klanten willen meestal geen kant-en-klaar-pakket, maar ondersteuning en een oplossing die écht past. Bij ons zitten ze daarvoor goed: omdat we zelf geen fabrikant zijn, hoef je van ons niet voor één bepaald merk te kiezen, maar kijken we gewoon samen wat de allerbeste oplossing is, ook als die oplossing buiten de gebaande paden ligt.

 

Family first

Avalite is een familiebedrijf en als klant hoor je wat ons betreft bij die familie. Persoonlijk contact vinden we erg belangrijk. Niet wekenlang wachten op antwoord op je mail, maar direct en persoonlijk contact met ons. Geen dertig keer uitleggen wie je bent en wat je wilt, maar altijd iemand aan de lijn die weet waar je voor belt. Omdat we een kleine organisatie zijn, is iedereen in het bedrijf namelijk op de hoogte van wat er bij onze klanten speelt.

 

Oplossingen op maat

We zijn bij Avalite uiterst flexibel. We werken met drie exclusieve A-merken: Cree Lighting, GMR Enlights en Prilux, maar als jouw visie toch niet helemaal kan worden gerealiseerd met behulp van deze merken, kijken we gewoon verder samen met jou. We laten ons niet beperken door ons vaste assortiment. Daarvoor vinden we het veel te belangrijk de beste oplossing voor ieder project te kunnen bieden.

 

Wie A zegt…

We werken alleen met A-merken, van topfabrikanten uit Europa. Al onze producten zijn ENEC-gecertificeerd, uitgebreid getest en door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van prijs, prestaties, levensduur en gebruiksgemak. Al onze led-armaturen hebben bovendien een productgarantie van 5 of 10 jaar.

Maar wat heb je aan de beste producten als je maanden moet wachten tot je ze binnenkrijgt? Bij Avalite zijn we er trots op dat wij korte levertijden hebben. Dat lukt dankzij het feit dat we alleen producten uit Europa leveren en omdat veel van onze leveranciers een aantal kernproducten uit voorraad kunnen leveren.

 

Keurmerk Lichtberekeningen

Avalite heeft het keurmerk Lichtberekeningen NSVV. Dat betekent dat wij een gedragscode hebben ondertekend, op basis waarvan wij lichtberekeningen maken. Onze klanten zijn ervan verzekerd dat wij een gedegen methode toepassen. Een goede vergelijking maken tussen ons en andere bedrijven met dit keurmerk, wordt zo bovendien een stuk eenvoudiger.

 

Merken

Voor de Nederlandse markt zijn wij exclusief importeur van Cree Lighting, een merk dat synoniem is aan kwaliteit en prestaties. Cree biedt functionele lichtarmaturen voor de buitenruimte en industrie welke uitblinken in efficiency, levensduur en productgarantie. Lees hier meer over dit merk.

Daarnaast vertegenwoordigen wij het Italiaanse designmerk GMR Enlights, een familiebedrijf met een rijke historie in de openbare verlichting. GMR ENLIGHTS biedt een inspirerende collectie lichtarmaturen welke een sieraad vormen in iedere buitenruimte. Lees hier meer over dit merk.