cree-lighting_ideal_lock-up_horizontal_blue-print

Cree Lighting: Innovatieve led technologie sinds 1989

Wie een beetje bekend is met led, kent de naam Cree waarschijnlijk van de efficiënte led chips waar ze wereldwijd een reputatie mee hebben opgebouwd. Maar Cree is vandaag de dag veel meer dan dat. Cree is een toonaangevende fabrikant van niet alleen led chips, maar ook van led armaturen, led componenten en halfgeleiders. De oplossingen van Cree Lighting veranderen de manier waarop mensen gebruik maken van licht.

Verticaal geïntegreerde aanpak

Dankzij een verticaal geïntegreerde aanpak levert Cree een breed scala producten die de gehele productieketen afdekken. Vanaf de individuele led tot en met het uiteindelijke lichtarmatuur; het unieke voordeel van Cree zit hem in het beheersen van iedere stap in het productieproces, waardoor een kwalitatief zeer hoogwaardig product wordt ontwikkeld.

Het leiderschap van Cree begint met innovatieve materialen; voornamelijk silicium carbide (SiC), dat efficiënte prestaties biedt voor tal van halfgeleider toepassingen. Met behulp van SiC als basis materiaal, is Cree al meer dan 20 jaar actief met de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Ontwikkelingen

Cree bracht eerst de blauwe led op de markt in 1989, en vandaag de dag zijn Cree XLAMP leds de benchmark in de ledindustrie voor wat betreft helderheid en efficiency. XLAMP leds waren de eerste leds die vanwege hun lichtopbrengst geschikt waren voor gebruikt in algemene verlichtingstoepassingen, zoals bureaulampen, plafond armaturen en straatverlichting.

Na baanbrekende ontwikkelingen in de binnenverlichtingsmarkt, heeft Cree in 2011 uitgebreid naar buitenverlichting met de overname van Ruud Lighting Inc.; een op dat moment zeer  innovatieve speler in outdoor led verlichting.  Hiermee heeft Cree vandaag de dag een zeer aansprekend portfolio van straatverlichting, industriële verlichting en kantoorverlichting. Cree led armaturen onderscheiden zich op prestaties en levensduur, en zijn vanwege de schaalgrootte van deze wereldspeler ook nog eens zeer scherp geprijsd. Bovendien onderschrijft Cree de kwaliteit van zijn producten met een unieke standaard 10 jaar productgarantie op vrijwel alle led armaturen.

Avalite is sinds 2008 de importeur van Ruud Lighting, en hiermee sinds 2011, na de overname, Cree Lighting importeur voor Nederland. Zie hieronder de armaturen die Cree biedt in Nederland, of kijk voor meer informatie ook op www.cree-europe.com

collecties

cree-architectural-led-lighting

Cree Lighting producten

Cree XSPW

Led wandarmatuur voor veiligheidsverlichting

 • Lichtopbrengst: 2513 - 4253 lumen
 • Vermogen: 18W - 30W
 • 100.000 branduren
 • 10 jaar garantie

Advies op maat

Op weekdagen van 08.30 tot 17.00 bereikbaar.

Meer weten over Cree Lighting?

Welk type is een geschikt armatuur voor mij? Neem contact op voor gratis advies op maat voor het vinden van de juiste verlichting!

Bel mij terug..

Laat ons je vrijblijvend terug bellen.


  10 JAAR GARANTIE

  Standaard 10 jaar fabrieksgarantie op de meeste armaturen

  GRATIS PROEFARMATUUR

  Test geheel vrijblijvend een led armatuur

  KORTE LEVERTIJDEN

  Op klantspecifiek geassembleerde armaturen

  25 JAAR ERVARING

  Als leverancier van professionele verlichtingsarmaturen

  PERSOONLIJK LICHTADVIES

  Onderbouwd met lichtcalculaties

  KWALITEIT GARANTIE

  Enkel armaturen van Europese top fabrikanten