Nano optieken: Het optische systeem is de sleutel tot het optimaal controleren van licht dat door leds wordt gegenereerd. Traditionele spiegeloptieken bieden een beperkte keuze  als het gaat om optische mogelijkheden. Cree veranderd dit met een gepatenteerde en zeer efficiënte NanoOptic refractor technologie. De brede selectie aan NanoOptic opties biedt nieuwe mogelijkheden voor zeer geoptimaliseerde verlichtingsprestaties, en de flexibiliteit die nodig is specifieke toepassingen. Het NanoOptic refractor systeem biedt superieure lichtregeling met:

  • Meer licht in het doelgebied
  • Verbeterde gelijkmatigheidindexen
  • Meer controle over potentiële verblinding
  • Meer dan 20 verschillende lichtverdelingen om uit te kiezen

NanoOptic® Technologie uitgelegd


NanoOptics™ zijn refractie optieken welke direct op de individuele led chips geplaatst worden. Dit is speciaal ontworpen om het licht zeer gecontroleerd te bundelen en gelijkmatig over het doelgebied te verdelen. NanoOptics minimaliseren reflectieve verliezen, en creëren een betere efficiëntie dan wat met conventionele spiegeloptieken mogelijk is. Er zijn ruim 20 verschillende Nano Optieken beschikbaar. Hierdoor kan voor iedere verlichtingssituatie een geschikte lichtverdeling gekozen worden. Door het directionele karakter van de led en de hoge mate van controle met de NanoOptics, vermijden Cree armaturen ongewenst strooilicht, en dragen bij aan het voorkomen van lichthinder.

Kale led zonder optiek
kale_led_zonder_optiek

Cree led met NanoOptic™
cree_led_met_nano_optic

(o.a. Cree EDGE High Output, Cree Ledway Road/Multi, Cree 304 Series)

(o.a. Cree XSP/R Series, Cree OSQ Series, Cree RKT Series)

Deze optieken zijn zorgvuldig ontworpen met behulp van 3D-computermodellen die nauwkeurig voorspellen hoe deze zich zullen gedragen in verschillende toepassingen. NanoOptics bestaan uit UV gestabiliseerd HID acryl waardoor er geen gevaar is op vergeling of vervorming van de lens.

De prestatie van het virtuele model wordt gecontroleerd door fotometrische tests bij onafhankelijke laboratoria. Zodra het optimalisatie proces is voltooid, wordt het model gedupliceerd en toegepast op elke afzonderlijke refractor.